Google’ın Android Otomotiv İşletim Sistemi 2022’de Honda araçlarına geliyor!

“Hey Google, let’s drive.”.

Google’ın Android Auto deneyimine bir dizi özellik ekleniyor ve şirketin Otomotiv İşletim Sistemi, 2022’den itibaren ilk kez Honda araçları da dahil olmak üzere daha fazla araca gelecek.

Google, 2015 yılında Android Auto uygulamasını tanıtarak, sürücülerin akıllı telefonları ile araçlarının stereo sistemi arasında bağlı bir bağlantı kurarak cihazdan müzik çalmalarını, Haritalar’ın adım adım yol tariflerini yüksek sesle okumalarını ve sesli aramaları yanıtlamalarını sağladı.

Google’ın Otomobil İşletim Sistemi olarak kabul edilen AAOS, 6 yıl içinde hem Android Auto hem de üzerinde çalıştıkları bilgi-eğlence sistemleri çok daha akıllı hale geldi.

En son olarak ta, Perşembe günü Google, Android Auto’yu telefonlarında veya doğrudan arabalarında çalıştıran sürücülere daha da fazla özellik ve yetenek sunacağını duyurdu.

Android Auto, yoldayken sürücünün dikkatinin dağılmasını en aza indirecek şekilde tasarlanmış olsa da, bugüne kadar telefonu bilgi-eğlence sistemine veya stereo sisteme bağlamak için gerekli olan bir şeydi. Bunun yanında, Bluetooth radyonun telefonunuzda canlı olduğundan emin olmanız, ardından aracı tanıması ve cihazla eşleştirmesi için ikna etmeniz ve ardından Android Auto’yu gerçekten istediğiniz şeyi yapmaya teşvik etmek için sayısız sözlü komutu hatırlamanız gerekiyordu.

Ama artık öyle olmak zorunda değil! Sürücüler yakında sadece “Hey Google, hadi araba kullanalım” diyerek internet paylaşımı sürecini etkili bir şekilde otomatikleştirebilecekler….

Ayrıca Google, Amazon Music, Audible, iHeartRadio, JioSaavn, Pandora, Podcast Addict, SoundCloud ve YouTube Music dahil olmak üzere çok sayıda içerik kaynağına tek dokunuşla erişilebilirlik ve sistemin okumasını sağlamak için  Auto User Interface – Otomatik Kullanıcı Arayüzü’nü yeniden tasarladı.

Gelen metin mesajları yüksek sesle ve sürücünün sesle yanıt vermesine artık izin veriyor. Bu yeni özelliklerin önümüzdeki birkaç hafta içinde İngilizce konuşulan pazarların yanı sıra Almanya, İspanya, Meksika, Fransa ve İtalya’ya gelmesini bekleyebilirsiniz…

Android Auto, çift SIM’li telefon kullanan uluslararası gezginler için ayrı İş ve Kişisel Profiller oluşturmanıza ve direksiyonun ne zaman ve neden olduklarına bağlı olarak ilgili kişi listelerini ve takvim randevularını görüntülemenizi de sağlayacak!

Araç içi ekranlı araçlar için, Android Auto (Polestar 2 veya XC40 Recharge’da bulamayacağınız yansıtmalı sürüm) yakında oyunlar gibi birkaç yeni özelliğe sahip olacak. Google, sürücülere araç park halindeyken oynayabilecekleri hızlı ve eğlenceli eğlenceler sunmak için GameSnacks ile ortaklık kuruyor. Son olarak, halka açık şarj alanlarında otururken canınız bir anlamda sıkılmayacak.

Aracın bilgi-eğlence sisteminin Google Pay ile temassız ödemeyi tamamlaması için “Hey Google, pay for gas” demeniz yeterli olacak…

Entegre Android Otomotiv İşletim Sistemine gelince (belirli Ford, GM ve Volvo araçlarında bulacağınız gibi), onu bir sürü yeni marka ve modelde görmeye hazır olun. Google Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2022 model yılında yerleşik AAOS’lu araçlar üretmeye başlanacağını ve yakında hem Chevy Silverado hem de Renault Mégane E-Tech’te satışa sunulacağını ve bu konuda en son ortağının Honda olduğunu duyurdu…