Alman Volkswagen Grubu elektriklideki büyük atağını detaylandırıyor. Dizel motorları terkeden grubun 2025 yılına kadar tüm markalarındaki elektrikli otomobilleri 80 farklı modeli bulacak.

Peki grubun en bilinen, satış rekorlarını dağıtmış modellerinin geleceği ne olacak? Artık bir Golf, bir Passat, bir Audi A3 olmayacak mı? Porsche’nin tadı kaçacak mı?

7 yılda, 80 elektrikli modeli satışa çıkaracak

2025 yılına kadar ürün gamında 80 elektrikli model bulunacağını açıklayan Volkswagen Grubu yeni yol haritasını detaylandırıyor. İlk önemli detaylardan biri efsane VW  Golf için geldi. Yeni jenerasyon Golf için tarih belli oldu.

Elektrikli araç ailesi I.D.’nin ilk modeli ile birlikte, 8. nesil Golf, 2020 yılında yollara inecek.

Yedinci nesli 2012 yılında tanıtılan, daha sonra 2016 yılında makyaj operasyonu ile güncellenen Golf, uzun zaman sonra gelen yenilenme haberiyle otomobil severleri heyecanlandırdı.

Sınıfında Peugeot 308, Opel Astra ve Renault Megane gibi çok daha güncel C-HB modellerle rekabet eden Golf, tazelenmesiyle elini güçlendirecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan VW Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Direktörü Jürgen Stackman, yeni jenerasyon Golf lansmanının, I.D. ailesinin ilk meyvesinin tanıtılmasından bir ay sonra yapılacağının müjdesini verdi. Stackman, Golf 8’in oldukça iddialı geleceğini de sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Stackman açıklamasında Volkswagen Grubu’nun elektrikli araçlar ile ilgili vizyonuna da yer verdi.

Volkswagen markasının dışında grubun kanatları altındaki Skoda ve Audi markalarının da elektrikli araçlarla ilgili geliştirmeleri olduğu biliniyor.

Stackman, grubun çatısı altında bulunan lüks markalar Lamborghini, Bentley ve Bugatti’nin bile elektrikli araç planlarının olduğunu söyledi.

Volkswagen Grubu’nun 2025 yılına kadar ürün gamını 80 yeni elektrikli araçla donatmak üzerine kurulu planı bulunuyor.

VW’nin elektrikli araç macerası hemen hemen Golf boyutlarında olacak olan ilk I.D. modeli ile 2020 yılında hız kazanacak. Yeni elektrikli otomobilin menzili ile ilgili de konuşan Stackman, “Bizim hedefimiz 400 ila 600 kilometre arasında bir menzille yollara çıkmak” dedi.

 

kaynak:otoajanda.com