Hyundai geçtiğimiz hafta elektrikli HYUNDAI KONA EV SUV ‘u duyurdu. Şirketin ikinci tam elektrikli modeli 2019’da ABD’de satışa çıkacak!

Hyundai Kona SUV 415 Km Kullanım Mesafesi Sunuyor Ama Yeterinde Uygun Maliyetli Olacak mı?

Elektrikli Hyundai Kona SUV harika kullanım mesafesi sunuyor ama 415 km kullanım mesafesi kullanıcılar için yeterli mi? Peki ya fiyatı nasıl olacak?

Hyundai geçtiğimiz günlerde elektrikli HYUNDAI KONA EV SUV ‘u duyurdu. Şirketin ikinci tam elektrikli modeli 2019’da ABD’de satışa çıkacak ve açıklanan rakam ise 36.450$. Bu fiyat aslında artık otomobil üreticilerinin ortalama bir mevcut araba maliyetine artık tamamen elektrikli bir model üretebileceği ve sunabileceğini gösteriyor. Bir başka açıdan da elektrikli otomobil teknolojisinde radikal değişimin bir göstergesi olarak görülüyor.

Tam şarj ile yeni elektrikli Hyundai Kona 258 mil – yaklaşık 415 km mesafe kat edebiliyor.

Kullanım Mesafesi ve fiyat elektrikli araçlara geçmeye karar vermede en önemli faktör olarak görülüyor!

415 km kullanım mesafesi ve ortalama bir araba fiyatı, elektrikli arabalara geçişin ilk günlerinde insanları ikna etmede önemli bir faktör olabilir. Ancak bütçeyi daha fazla düşünenler hala bu fiyatları yüksek bulabilir. Zira Amerika’da fiyat ortalaması 25 bin dolarlar seviyesinde ve açıklanan 36.450 dolarlık bir fiyat satışını zora sokabilir.

Hyundai’nin bana göre bu konuda biraz kredisi olabilir. 258 millik kullanım mesafesi piyasadaki bir çok modele göre iyi. General Motors’un Chevy Bolt EV’sinden 20 mil, Tesla’nın Model 3‘ün kullanım mesafesinden 38 mil daha fazla ve ayrıca hatırlatmak gerekirse; Tesla 260 mil kullanım mesafeli sürümünü 46 bin dolara satıyor. Nissan Leafise bu fiyatlara 150 mil kullanım mesafesi sunuyor.

Hyundai Kona daha pahalı elektrikli otomobillerden bile daha fazla kullanım mesafesi sunuyor

Jaguar I-Pace 234 mil, Tesla Model X 237 mil ve Audi E-Tron 248 Mil kullanım mesafesi sunuyor. Hyundai otomobil piyasasında daha uygun fiyatlı otomobiller üretmesi ile biliniyor ancak Kona doğrudan rekabeti azaltacak bir model olmaktan ziyade; rekabetin bir parçası olacak bir model olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki, Chevy Bolt EV 36.620 dolar, Tesla Model 3 35.000 dolar fiyatla satılıyor. Alman otomobil devi Volkswagen ise Amerika’da 20 bin dolarlık daha düşük menzilli bir modelle pazara girmeyi hedefliyor ancak detayları belli değil.

Gelelim Elektrikli Araçları Almak İsteyenlere Sunulan Teşviklere!

Amerika’da da bir çok ülkede olduğu gibi elektrikli otomobilleri tercih edecekler için vergi avantajı sunuluyor. 7.500 dolarlık bir avantajdan bahsediyoruz. Bu teşvik elektrikli otomobillerin fiyatlarının aşağı çekilmesinden ciddi bir destek olabilir.  2019 ve 2020 elektrikli otomobiller için tam bir geçiş yılı olacak.