Daihatsu, geçtiğimiz sene Nisan ayında tamamen yenilenen şehir aracı modeli Boon’a bir dizi görsel eklenti hazırladı. Sporza Limited adı verilen özel versiyon, en üst donanım paketi Silk’i temel alıyor.

Bu isim size tanıdık gelmiş olabilir çünkü Ocak ayında Tokyo Auto Salon etkinliğinde tanıtılan ve Boon’u temel alan model de bu adı taşıyordu. Yeni Sporza Limited ise önümüzdeki ay Tokyo Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan bir özel versiyon.

Renk opsiyonuna göre iki farklı şekilde sunulacak olan Daihatsu modeli isteğe göre siyah gövde – kırmızı detaylar veya kırmızı gövde – siyah detaylar kombinasyonuyla alınabilecek. Her ikisi de tavan ve kaput boyunca şeritlerle süslenen araçların marşpiyeleri üzerinde de dekoratif süslemeler var. Yan ayna kapakları, sis farı çerçeveleri, kapı kolları ve radyatör ızgarası da süsleme rengine boyanıyor.

Mekanik anlamda değişen bir şey yok, yani araç gücünü 1.0 litrelik, üç silindire sahip benzinli motordan alacak. Önden çekişli model tercihe göre 5 ileri manuel, 4 ileri otomatik veya CVT şanzıman ile alınabilecek.

Boon Sporza Limited’da görülecek standart donanımlar arasında ise LED gündü sürüş farları, 14″ alaşım jantlar, sis farları ve 2WD sistemi yer alıyor. Japonya satışları, Tokyo lansmanından kısa bir süre sonra başlayacaktır.

Kaynak: Daihatsu

 

Daihatsu Boon Sporza Limited