Continental, geliştirdiği RFID (radyo frekansı tanımlama) teknolojili ilk binek otomobil lastiklerinin üretimine başladı.

RFID teknolojisi sayesinde lastik bilgileri radyo frekansı iletişimiyle okunabiliyor. RFID etiketi lastik ve jantların orijinal ekipmana takılmasını kolaylaştırarak kaliteyi garanti ediyor

Continental, RFID (radyo frekansı tanımlama) teknolojili ilk binek otomobil lastiklerinin tedarikini gerçekleştirdi. Özel bir cihazla okunabilen RFID etiketi, montaj hattında doğru lastiğin ve jantın takılması için lastiği tanımlayan bilgileri içeriyor. Bu bilgiler arasında üretici olarak Continental’in yanı sıra ürün kodu ve ürün seri numarası da yer alıyor. Böylece standartlaştırılmış arayüz aracılığıyla Continental’in veri tabanına erişerek her lastiğin ilave verilerini görmek mümkün olabiliyor. RFID teknolojisine sahip Continental lastiklerinin her iki yanağında da RFID ISO logosu yer alıyor.

Jant ve lastikler imalat sürecinde dahi kontrol edilebiliyor

Lastiğin içine yerleştirilen RFID etiketi üzerindeki bilgiler, lastiğin makineyle janta montajını kolaylaştırmak için bir okuma cihazı ile okunarak kaliteyi garanti ediyor. Böylece jant ve lastikler, uygun araca monte edilene kadar imalat ve lojistik süreçlerinde takip edilebiliyor. Bu şekilde Continental, montaj için fabrikaya teslim edildikten sonra bile orijinal ekipman lastiklerinin yüksek kalitesini korumayı ve ileride üretim sektöründe Endüstri 4.0 ağında orijinal ekipman konusunda iş birliğine hazır olmayı amaçlıyor. RFID etiketli Continental  OE lastikleri, EcoContact 6 lastikleri gibi Volvo marka otomobillere takılacak.