Fransız marka son yıllarda hem Avrupa’da hem de Türkiye’de hızla yükselen SUV araçlara bir yenisini ekledi. Yeni C3 Aircross B segmentine getirdiği yeniliklerin ötesinde markanın Türkiye’deki iddiasını da bir adım öteye taşıyor.

CITROEN, hız verdiği yeni model atağının B segmenti SUV temsilcisi C3 Aircross’u üç gün sonra Türkiye’de satışa sunuyor. Eylül 2017 tarihi itibarıyla Citroen Türkiye Genel Müdürlüğü görevini devralan Emre Doğueri, “Citroen, kabuk değiştiriyor. Türkiye’de 2010 yılından bu yana yüzde 29 büyüyen segmente C3 Aircross ile yeni bir giriş yaptık. 2016’nın sonunda yeni C3 ile başlayan atağımız, yenilenen C-Elysee modelimiz ile sürdü. Hafif ticaride de Jumpy Panelvan hemen ardından Jumpy Space ve SpaceTourer gibi 8+1 kişilik minibüs modellerimiz ile yeniliklerimizi sürdürdük. Önümüzdeki dönemde model ataklarımız, C4 Cactus, Yeni Berlingo ve C5 Aircross ile devam edecek” dedi.

TOPLAM PAZAR 950 BİN OLUR

Türkiye pazarındaki gelişmelere de değinen Genel Müdür, “Yeni C3 Aircross için ilk aşamada yıllık bin 500 adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor. 2017 yılını geçtiğimiz yıla göre pazar payımızı artırarak, yaklaşık 26 bin adet satış adediyle bitirmeyi öngörüyoruz. 2017 yılı toplam pazarı yaklaşık 950 bin adet seviyesinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz. 2017’nin ilk 10 ayında 20 bin 369 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirdik. 2017 sonunda 26 bin adedi hedefliyoruz. 2018 yılı için de, gelecek yeni modellerimiz desteğiyle pazar payımızı arttırarak toplamda 28 bin adedin üzerinde satış hedefimiz bulunuyor” dedi.

DS İLE KONTRATIMIZ DEVAM EDİYOR

Peugeot-Citroen (PSA) Grubu, premium segmentte yarışan markası DS’in satış ve pazarlamasını, 5 Mart 2018’den itibaren Bayraktar Grubu dışında Peugeot Türkiye ile de yapma kararını açıkladı. Bu konuda sorularımızı cevaplayan Citroen Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri, “DS için yapılan bu açıklamayı biz de PSA’dan bilgi olarak aldık. PSA ile olan ve uzun süreli bir kontrata sahibiz. Yol haritamız belli. Bu tip uygulamalar başka ülkelerde de oluyor. 5 Mart 2018’e kadar önümüzdeki ödev ve tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edip göreceğiz” dedi.

105 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

9 Kasım’dan itibaren bayilerde yerini alacak C3 Aircross, 105 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. B segmenti yeni SUV C3 Aircross, 85 gövde kombinasyonu ve 5 kabin tasarım seçeneği ile çok çeşitli kişiselleştirme imkanları sağlıyor. Araç son 3 yıldır kendi segmentinde “Yılın Motoru” ödüllü 1.2 PureTech 110 BG turbo benzinli otomatik vites ve 1.6 BlueHDi 100 BG dizel motor düz vites seçenekleri ile sunulacak. Kompakt yapısı sayesinde şehirde kıvrak, Grip Kontrol ve Hill Assist Descent (Yokuş İniş Desteği) ile maceraya hazır olan C3 Aircross, segmentinde tek olan açılır panoramik cam tavan, yolculara aydınlık bir ortamda seyahat etme ve gökyüzünü izleyebilme imkanı sağlıyor. Yeni C3 Aircross, sürücü yorgunluk uyarı ikazı, yokuş kalkış desteği ve Citroën Connect Nav gibi sürücü destek sistemleri de bulunuyor.

Kaynak:sozcu.com.tr