Boyasız Göçük Onarımı Nedir?

Boyasız Göçük Onarımı (PDR-Paintless Dent Repair) park hasarları , dolu hasarları v.s. gibi darbeler sonucu aracın kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar görmediği kaporta göçüklerinin aracın orijinal durumuna sadık kalarak boyama işlemi yapmadan özel aletler ile onarma işlemidir

Trafik kazaları sonucu araçların kaporta aksamlarında, tavanında, bagajında, kapısında ya da tamponunda oluşan hasarlar, parça değişimine neden olmakta ve aracın değerini düşürmektedir. Son yıllarda otomotiv teknolojisinde yaşanan gelişmeler; bu soruna da bir çözüm bulmuş gibi görünüyor: Bu düzeltme sisteminin adı: “Boyasız Göçük Düzeltme” ya da “Dolu Hasarı Giderme” olarak tanımlanıyor.

Bu yazıda Boyasız Göçük Düzeltme ve Dolu Hasarı Giderme konuları hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Boyasız göçük düzeltme, dolu hasarı, park hasarı, sürtmeler sonrası oluşan hataların giderilmesi için geliştirilen bir tekniktir. Bu teknik ile aracın değeri kaybolmadan sorunlar giderilmekte ve göçükler düzeltilmektedir. Boyası göçük düzeltme işlemi için çeşitli ekipmanlar kullanılmaktadır.

Boyasız göçük düzeltme yöntemlerinden ilki masaj yöntemi adı verilen uygulamada kullanılan çeşitli göçük düzeltme çubukları aracılığı ile aracın deformasyonu içerden dışarıya doğru itilerek ortadan kaldırılır. Boyasız göçük düzeltme seti yardımı ile araç daha fazla hasar almadan tamir edilir.

 

 

Boyasız göçük düzeltme işleminin asıl amacı aracınızı daha fazla hasar almasını engellemek ve var olan hasarı boyaya zara vermeden gidermektedir. Boyasız göçük düzeltme işlemi esnasında aracın daha fazla zarar almaması adına özel gereçlere gerek duyulabilir. Boyasız göçük düzeltmede en çok kullanılan malzemelerden biri de uzun çubuklardır. Uzun çubuklar yardımıyla göçüğün düzeltilmesi için çalışılır. Böylece göçük düzelttikten sonra, deforme olan alan eski haline getirilir.

Dolu hasarı gidermede kullanılan boyasız göçük düzeltme işlemi lokal göçükleri düzeltirken aracınızın boyasına hasar vermeden yapılır. Boyasız göçük düzeltme işlemlerini yaparken aracının tümünün boyanması gibi bir zorunluluk yoktur. Boyasız göçük düzeltmeleri sayesinde sorun kısa sürede çözülebilir. Boyasız göçük düzeltmeden sonra en az 2 saat kadar beklenir, sonrasında pasta cila sürülerek işlem tamamlanır.