BMW, standart M4 ile hırçın M4 GTS arasına görece yeni M4 CS modelini yerleştirmişti. 460 bg güç ve 280 km/s maksimum sürat sunan araç, güncel BMW yelpazesinin en eğlenceli Coupe Sport modeli… en azından şimdilik.

BMW M’in başındaki isim Frank Van Meel, Road & Track’e verdiği röportajda Bavyeralı üreticinin CSL, yani Coupe Sport Light amblemini geri döndürmeye hazırlandığını açıkladı. Şimdilik en hırçın modeli temsil eden GTS isminin yerini alacak olan CSL, Van Meel’e göre “pistte, pist için geliştirilmiş ve plakaya sahip BMW modeli olacak.”

CSL modelleri, gövdeye eklenen spor parçalara ek olarak yol tutuşu arttırılmış Cup lastikleri, coil-over süspansiyon, takla kafesi ve yangın söndürücü gibi elemanlara sahip olacak. M yelpazesinin en hırçın modelleri bu armayı taşıyacak iken bir seviye altta yer alan CS modelleri daha çok konfora odaklanacak. Van Meel, CS paketini ise “dört koltuğa sahip pist aracı” olarak tanımladı.

Şu anda hangi modellerin CSL dokunuşunu göreceği belli değil. Son çıkan söylentilere göre M2, Ocak 2018’de sadece 1,000 adet üretilecek olan CS versiyonuna kavuşacak. 413 bg’lik CSL türevi ise daha sonra yelpazeye eklenecek.

Daha önce sadece iki BMW modeli CSL amblemini taşıdı. 1971 ile 1975 arasında üretimde kalan, aşağıdaki galeriden inceleyebileceğiniz 3.0 CSL ile başlayan efsane, yukarıda fotoğraflarını gördüğünüz 2003 E46 M3 CSL ile devam etti.

Kaynak:tr.motor1.com