Audi ve BMW otomobil abonelik programlarını durdurdu

Otomobillerde abonelik programları aslında yeni denenen bir özellik ancak Cadillac gibi bunu yeniden başlatmaya çalışanlar kadar Audi ve BMW gibi bu programların sürdürülebilir olmadığını düşünenlerde var…

Görünen o ki bir çok otomobil üreticisi otomobil abonelik programları ile ilgili sorunlar yaşıyor. Autoblog’a göre Automotive News, Audi ve BMW’nin sırasıyla hizmetlerini bitirdiğini ve duraklattığını öğrendi. Habere göre Audi 31 Ocak’ta otomobil abonelik programına son veriyor. BMW tarafında ise abonelerin abonelik süreleri bittikten sonra yenilemesi yapılmayacak.

Her iki markada konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Mercedes-Benz gibi markalar ise bu programlarda kişisel eşyaları araçlar arasında değiştirmenin zorluklarından bahsetmişti. Elbette özellikle içinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinin bu sorunlar gidermeyi kolaylaştırmadığı da kesin.  İnsanlar şimdi daha az işe gidiyorlar ve araba ihtiyaçları belki de hiç olmadığı kadar az. Üstelik araba değiştirme esnekliğinden tasarruf etmek onların çok daha fazla işine de gelmiş olabilir.

Volvo Care gibi otomobil abonelik hizmetleri bu dönemde ne kadar iyi performans gösterdiklerine dair bir veri olmasa da hala devam ediyor.