MOTUL ARAÇ BAKIMININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Dünya’nın lider madeni yağ üreticilerinden Motul araç bakımının önemine dikkat çekerek araç sahiplerini bilgilendiriyor. Araçla trafiğe çıkılan her sürüş araç sahibini, diğer sürücüleri ve yayaları etkileyen bir yolculuk olma özelliği taşıyor. Tüm kontrolleri yapılmış bir otomobil ile trafiğe çıkmanın sağladığı emniyeti, konforu ve tasarrufu önemseyerek, araç bakımlarını kesinlikle ihmal etmemek gerekiyor.

Periyodik bakımlar araç sahiplerinin mutlaka yaptırması gereken bakımlardır. Ayrıca üretici önerileri doğrultusunda belirli kilometrelerde yapılan periyodik bakımlar araçların ömrünü uzatan, güvenli sürüşün anahtarı olan bakımlardır. Bunlar motor yağı başta olmak üzere, şanzıman yağı, fren yağı, soğutma suyu ve cam silecek suyu gibi araçta yenilenmesi gereken tüm sıvıları ile araçların filtreleri, motor, fren, ön takım kontrolü ve far ayarlarıdır. Tüm bu kontrollerin yapılması sayesinde motorun daha verimli, daha ekonomik ve performanslı çalışması sağlanmış olur.

Motor Yağı Değişimi ve Önemi

Aracın marka ve modeline göre değişmekle birlikte 5.000 ile 30.000 kilometrelik sürüş süresi sonunda motor yağı zamanla işlevselliğini kaybeder. Yenilenen motor yağı uzun vadede motordaki aşınmaları ve aşırı ısınmaları azaltır. Yağ değişimi motorun ömrünü uzatır, aracın performansını iyileştirir ve yakıt tasarrufu sağlar. Bu sayede araç sahipleri araçlarını daha uzun süre kullanarak ve yakıt tüketimini optimize ederek bütçelerine de katkı sağlamış olurlar.

Araçlar Kullanılmasa da Bakım Yapılmalı

Araçların kullanılmadığı, garajlarda, otoparklarda kaldığı sürece bakıma ihtiyacı olmadığı algısı, yanlış bir algıdır. Bakımı yapılmayan araç zamanla yıpranmaya başlar ve parçalar görevlerini verimli şekilde yerine getiremez. Kapalı durumda özelliğini çok uzun süre yitirmeyen motor yağı, araca konduktan sonra uzun süre motorun içinde beklediğinde işlevselliği azalır. Sürtünme ve motorun ısınmasına karşı en etkili koruyucu olan motor yağının tam performansla çalışmaması, motorda arızalara ve bunun sonucu maddi kayıplara sebebiyet verir.

Araç Sahiplerinin Kendilerinin Yapabileceği Bakımlar

Araçların servise götürülemediği zamanlarda bile yapabilecek bakımlar vardır. Her sürücünün keyifle yapabileceği motor yağı seviyesi kontrolü, araç içi temizliği, silecek ve silecek suyu değişimi, motor soğutma suyu değişimi, polen filtresi değişimi bunlardan bazılarıdır.

Gerek kendinizin gerekse trafikteki diğer araçların ve yayaların güvenliğini tehlikeye atmamak için bu uyarıları dikkate alarak araç bakımlarınızı ihmal etmeyin.