AlfaRomeo , dünyanın ‘En Hızlı SUV’u unvanına sahip Stelvio’nun 510 beygirlik motoru olan Quadrifoglio versiyonunu tanıttı.

Sözcü gazetesinin Otomobil Editörü Metin KÖKLÜÇINAR Gerçekleştirilen organizasyon ile test sürüşüne Türkiye’den sadece  aracı ilk kullanan Türk gazeteci oldu.

Dubai / BAE

Almanya’nın efsanevi Nürburgring Nordschleife Pisti’ni 7 dakika 51.7 saniyede turlayarak bir rekora imza atan ve dünyanın en hızlı SUV’u unvanını kazanan Stelvio Quadrifoglio, Dubai’de gerçekleştirilen uluslararası sürüş etkinliğinde dikkatleri üzerine çekti. Stelvio Quadrifoglio’da, 2.9 litre V6 Twin-Turbo motor görev yapıyor ve tam 510 beygir gücü sadece 150 milisaniyede vites değişimi gerçekleştirebilen 8 ileri otomatik şanzımanla dört tekerleğe aktarabiliyor. TOFAŞ çatısı altında temsil edilen Alfa Romeo’nun, yeni SUV’u Stelvio’nun en hızlı versiyonunu gelecek yılın ikinci yarısında Türkiye pazarına sunacaklarını belirten Alfa Romeo Marka Direktörü Sinan Saip Bel, “Kasım ayı içinde satışa sunduğumuz 2.0 litre benzinli motorlu ve 4 tekerlekten çekişli Stelvio modelinde müşterilerden çok olumlu tepki aldık. Gelecek yıl 510 beygirlik Stelvio Quardofoglio için de sipariş almaya başladık” dedi.

3 ADET GELECEK

Bu yıl markanın yeni yüzünü ve karakterini ortaya koyan iki modeli Giulia ve Stelvio’yu ürün gamına kattığını belirten Sinan Saip Bel, “Bu modeller çok özel birer koleksiyon modeli olmaya aday. Alfa Romeo, gelecek dönemde daha sofistike ve premium modellerle öne çıkacak. Bu çok güçlü ve çok özel modelden ilk etapta 3 adet getireceğiz. Alfa’nın tarihsel karakterini yeni bir segmentte görmek otomobil tutkunlarını memnun etti diyebilirim. Dünya genelinde de araca tepkilerin bu tonda olduğunu söyleyebilirim.”

 

 

 

 

 

 

 

YARIŞ OTOMOBİLİ STANDARTLARINDA BİR SUV

Quadrifoglio versiyonu (dört yapraklı yonca logosu ile belirtiliyor), 50:50 ağırlık dağılımı, karbon fiber malzemelerle üretilen hafif karoseri ve dört
tekerlekten çekiş sistemiyle dikkat çekiyor. Ferrari’nin teknoloji ve mühendislerinin Alfa Romeo için geliştirdikleri ve Stelvio Quadrifoglio’da görev yapan 2.9 litre, Twin-Turbo V6 motor tam 510 beygir güç üretiyor. Quadrifoglio, 0’dan 100’e hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlıyor. 24 supaplı motorla işbirliği yapan 8 ileri otomatik şanzıman, “Yarış” modunda sadece 150 milisaniye gibi rekor bir sürede vites değişimi gerçekleştiriyor.

Frenlemeyi ise elektro mekanik Entegre Fren Sistemi (IBS) üstleniyor. Çift bölgeli iklimlendirme sistemi, Harman/Kardon imzalı 14 hoparlörle donatılan Alfa Connect bilgi ve eğlence sistemi gibi donanımlar, yaşamalanını eğlenceli kılıyor. Magneti Marelli ile geliştirilen entegre 3D  avigasyonlu yüksek çözünürlüklü, 8,8 inç boyutundaki ekrana sahip. Euro NCAP testlerinde 5 yıldız alan Stelvio, çok sayıda aktif ve pasif güvenlik donanımlarına sahip.

ÇÖL KUMUNDAN DAĞ ZİRVESİNE

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Ras Al Khaimah Bölgesi’nde bulunan Jebel Jais, bin 934 metre yükseklikte bir dağ. Bu zirve Birleşik Arap Emirlikleri’nin deniz seviyesinden en yüksek noktası olarak kabul ediliyor. Kış aylarında dağın tepesinde -5 dereceye kadar düşük sıcaklıklar ölçülüyor. İşte o zirveye çıkan ve asfalt kalitesi ve virajlarıyla dünyanın en iyi sürüş parkurlarından biri seçilen parkurda Sinan Saip Bel ile bir test sürüşü gerçekleştirdik. Stelvio Quadrifoglio yol tutuşundan, frenlemeye, ara hızlanmalardan süspansiyon ayarlarına kadar tam notumuzu aldı. Ancak söylemeden geçemeyeceğim bir konu da otomatik şanzımana sahip aracı, direksiyonun arkasındaki kulakçıklar yardımıyla manuel kullanmaya başladığınızda ve bunu yaparken vites değişimini maksimum devirlerle gerçekleştirdiğinizde egzozdan gelen ses.Hiçbir digital efektin kullanılmadığı, vites değişim aralıklarında çıkan patlama sesi tamamen doğal ve otomobil tutkunlarının büyük keyif alacakları niteliKaynak:sozcu.com.tr