Yeni MG6, Çin’de tanıtıldı

Otomobil İngiltere’de de piyasaya sürülecek.

Çin’in devlete ait otomobil üreticisi SAIC bünyesinde birçok marka barındırıyor. Bunlardan bazıları Maxus, MG, Roewe ve Yuejin. Otomobil firması, serisine yakınlarda yeni bir model daha kattı. Şirket, Guangzhou Otomobil Fuarı’nda yeni jenerasyon MG6’yı tanıttı. Araç, bir başka SAIC modeli olan Roewe i6 sedanla aynı platformu paylaşıyor ve otomobilin gelecek sene İngiltere pazarına ulaşması bekleniyor. Şimdilik, yalnızca Çin’e özel bir üretim.

Yeni MG6, firmanın ilk plug-in hibrit güç aktarma organına sahip otomobili olacak. Resmi basın açıklamasına göre, 1.0 litrelik üç silindirli benzinli motor ve bir elektrikli motor toplamda 228 beygir gücü ve 622 Nm tork üretiyor. Daha da etkileyici olanı, araç 100 kilometrede 1.5 litrelik yakıt tüketimine sahip.

Autocar’a göre, MG6’nın i6 ile aynı platforma sahip olması otomobilin 1.0 litrelik motor ve daha büyük 165 beygir gücü üreten 1.5 litrelik turbo da dahil olmak üzere geleneksel benzinli motorlara sahip olması anlamına geliyor. Bu bahsettiğimiz 1.5 litrelik motor GS crossover’ında da kullanılmıştı.

Genç müşterileri hedefleyen yeni MG6, internet bağlantısına ve ses kontrol fonksiyonuna sahip. İç kabinde, 12.3 inçlik iki ekranlı dijital gösterge paneli ve 10.1 inçlik bilgi eğlence sistemi yer alıyor. Elektronik park freni standart olarak sunulurken, sürücülerin otomobili düşük hızlarda bir telefon uygulaması ile kontrol edebildiği ve firmanın “kumandalı sürüş kontrol sistemi” olarak adlandırdığı bir sistem de opsiyon olarak tercih edilebiliyor.

Autocar, yeni MG6’nın İngiltere versiyonunun büyük olasılıkla, Londra Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağını öne sürüyor.

 

Kaynak: Autocar