2023’e girdik! Bu sene Türkiye’ye gelecek araba listesi merak konusu. Hangi model, hangi araçlarını piyasaya sunuyor yakından inceliyoruz.

2023’te Türkiye’ye Gelecek Araba Listesi

Türkiye pazarında 2023 yılında satışa sunulacak arabalar şimdiden heyecan yaratmaya başladı. Otomobil üreticilerinin durgun piyasayı canlandırma adına yaptığı çalışmalar bizleri de epey umutlandırıyor. Mevcut arabaları güncelleyerek ya da sıra dışı yeni model araçlar yaratarak yeni yıla damgasını vurmaya geliyor.

Nissan Z

70’li yılların gözde araba markası Nissan, yeni modeli ile 2023 yılında da adından söz ettireceğe benziyor. Nissan Z modeli otomotiv sektöründe şimdiden büyük yankı uyandırdı. 400 beygir gücü, 350 lb-ft tork üreten çift turbo şarjlı motoru ile rakipleri ile yarışıyor. 2023’te Türkiye’ye gelecek arabalar listesinde yerini almayı başarıyor. Teknolojik gelişmeler ile birlikte kendini yenileyen Nissan araba tutkunlarının merakla beklediği bir model.

Citroen C3 Aircross

Dinamik duruşuna alışık olduğumuz Citroen, 2023 yılına yeni bir model ile giriş yapıyor. C3 Aircross ilginç tasarımı ile pek çok aracı arkasında bırakacağa benziyor. Aslına bakarsanız C3 modelin biraz daha güçlendirilmiş bir versiyonu. Aynı zamanda daha fazla donanıma da sahip bu model 2023’ün ilk yarısında araba tutkunları ile buluşacak.

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz bu yıl daha büyük ve daha lüks bir seri ile karşınıza çıkıyor. Tamamen elektrikli olan Mercedes-Benz EQE 2022 yılının sonuna doğru ABD showroom’larında yerini alacak. Aynı zamanda 2023’te Türkiye’ye gelecek arabalar listesine de adını yazdırıyor. Mercedes Benz EQE, Mercedes EQS’nin daha küçük fakat daha ayırt edici bir versiyonu olarak düşünebiliriz. Nitekim her iki model de temel alınan nokta elektrikli alternatif üretimi devam ettirmek. 2023 Mercedes-Benz EQE, 480 kilometrenin üzerinde bir sürüş mesafesine sahip. Aynı zamanda pili yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj etme özelliği ile de ön plana çıkıyor.

BMW XM

XM, BMW serisi için tasarlanan yeni bir model. 2022 sonu itibari ile üretime giren ve 2023’te Türkiye’ye gelecek arabalar listesinde yerini alıyor. Deri döşeme, 23 inç jantlar ve sıradışı bilgi-eğlence ekranı başta olmak üzere kompakt bir model ile otomotiv dünyasına dahil oluyor. Bunun yanı sıra sınırlı sayıda üretilen kırmızı etiketli modeli ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Lansmanı sonrası seriye dahil olması beklenen BMW XM, güçlü bir motoru ile de iç tasarımını bütünleşeceğe benziyor.

Volkswagen Amarok

Gücü ve sağlamlığı ile trafikte görmeye alıştığımız Volkswagen Amarok 2023’te de sahnelerde olacak. Özellikle arazi sürüşünde ve zorlu koşullarda tercih edilen Volkswagen Amarok yeni modelinin ön kısmında oluşturulan X şeklindeki tasarımı ile göz dolduruyor. Alman üretici çift kabin düzeninde oluşturulan kısmın arka kısımdaki yolcular için daha fazla alan yarattığını belirtiyor. Nitekim yeni Amarok’un toplam genişliği 1.910 mm ve yüksekliği ise 1.888 mm’e çıkıyor. İç mekan ise tamamen yenilendi. Genel itibari ile Range Rover’ı anımsatan iç tasarımı dikey ekran boyutundaki donanım seviyesi ile fark yaratıyor. Tüm bunların yanı sıra yaklaşma ve uzaklaşma açıları ile sırasıyla 29 ve 21 derece olarak açıklanan pick up kısmının sudan geçebilme yüksekliği ise 800 mm’e yükseliyor.

TOGG C

Türkiye’nin ilk yerli otomobili olarak geçtiğimiz yıl piyasaya tanıtılan TOGG, 2023’te Türkiye’ye gelecek arabalar listesinde de yerini alıyor. Bu sefer TOGG, C segment üretimi ile adından söz ettirecek. Bildiğiniz üzere TOGG SUV’leri ile uzun bir süre gündemden düşmemişti.

Jeep Renegade

Yeni Jeep Renegade, 1.3 litre dört silindirli turbo şarj motoru ile 2023 yılında satışa çıkıyor. 177 beygir gücündeki bu motor 284 nm tork üretiyor. Bunun yanı sıra dokuz vitesli otomatik şanzımanı da sahip. İç tasarımı ile göz kamaştırıyor. 8.4 inç boyutundaki bilgi-eğlence ekranı şimdiden merak uyandırdı bile. Her türlü cihazınızı bağlayabileceğiniz Android ve Apple CarPlay alt yapısı da mevcut. Sadece bir eğlence ekranından ibaret değil elbette. Aynı zamanda Sirius XM uydu radyosu ve dahili navigasyonu da bulunuyor. Güvenliğiniz açısından da Jeep Renegade 2023 modeli pek çok yeniliği beraberinde getiriyor. Özellikle adaptif hız sabitleyicisinin olması müşterilerin ilgisini çekiyor. 2023’te Türkiye’ye gelecek arabalar listesinde yer alan Jeep Renegade’in Alp beyazından, Colorado kırmızısına kadar sınırsız pek çok renk seçeneği mevcut.

Alfa Romeo Tonale

2023 Alfa Romeo Tonale, tam bir İtalyan imzası taşıyor. Alt kompakt lüks crossover serisine farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Ayrıca Tonale, mevcut sistemi bir plug-in hibrit (PHEV) güç aktarma organına sahip ilk Alfa Romeo arabası özelliğine de sahip. Alışılagelmiş standart dört teker çekişli, kullanışlı ve ekonomik bir premium spor arazi arabası olarak tasarlanmıştır.

Toyota Corolla

Japon otomotiv markası Toyota bu yıl performans konusunda sınırlarını epey zorluyor. 2023’te Türkiye’ye gelecek arabalar listesinde bulunan Toyota GR Corolla,  gelişmiş aerodinamik ve ultra hassas yol tutuşu ile şimdiden heyecan uyandırmayı başardı. İşlevsel havalandırması, sportif duruşu ve eşsiz tasarım çizgileriyle donanmış. 300 beygir gücünde üç silindir turbo şarjlı motoru ve dört teker çekiş sisteme sahip. Bunun yanı sıra altı ileri manuel şanzımanı da mevcut. Dünyanın en büyük araba üreticisi firmalarından biri olan Toyota, 2023’e etkileyici bir giriş yapıyor.

Kia Carnival

Kia, yeni modeli Carnival’ı 2023 Auto Expo’da tanıtacağı konuşuluyor. Yeni Carnival, son teknoloji bir tasarıma ve birkaç yeni özelliğe de sahip. Fakat Kia’nın bu yeni modeli diğer Carnival’den daha pahalı olacak gibi duruyor. Bizden söylemesi.