Otomobilin teslimatları önümüzdeki yılın ilk aylarında başlayacak.

Yeni Volvo XC40 üretim aşamasına geçiyor. Küçük crossover modeli, İsveçli şirketin Belkçika’nın Ghent şehrindeki fabrikasında üretilecek. İlk müşterilerin otomobilleri üretim bandına çıkmaya başladı bile.

Halihazırda alınan 13,000 siparişten sonra Volvo, önümüzdeki birkaç ayda yeterli sayıda XC40 üretmekle meşgul olacak. Volvo’ya göre, ilk müşteri otomobilleri önümüzdeki yılın başlarında yeni sahiplerine teslim edilecek.

Volvo Cars’ın genel müdürü ve başkanı Hakan Samuelsson yaptığı açıklamada, “Bu Ghent şehri, şirketimiz ve çalışanlarımız için gururlu bir gün. XC40, Ghent ve Volvo için parlak bir geleceği temsil ediyor” dedi.

XC40, Volvo’nun Geely ile işbirliği içinde geliştirdiği ve gelecekteki tüm 40 serisi modelleri destekleyen yeni CMA platformunu temel alan ilk otomobil. XC40’ın imal edileceği Ghent tesisi, yeni üretim gereksinimlerini karşılamak için hafifçe genişletildi ve yeniden yapılandırıldı. Şu anda fabrikada, V40 ve V40 Cross Country hatchback’leri, S60 ve V60 da üretiliyor.

Fabrikada Volvo’nun 363 yeni robotu görev yapıyor. Bu robotların arasında Volvo’nun “The Beast” (Canavar) olarak adlandırdığı dev bir montaj makinesi de yer alıyor.

 

Kaynak: Volvo