Kökleri hala 2010’da fakat tarzı kesinlikle gelişmiş.

2010’da Infiniti’nin tam boy SUV’sinin ikinci neslini görmüştük. O zamanlar otomobilin adı XC56 idi. 2018’de gelecek güncelleme de o otomobil ile birçok benzerlik taşıyor. Bu benzerliklerin arasında 5.6 litre, 400 beygir güç üreten V8 motor da var. SUV’lerin hızlı değişen dünyasında 8 yıl boyunca gelişmeyen bir otomobil ölmüş sayılır. Biz ise yeni sayılabilecek QX80’e hakkını vereceğiz. Otomobile gelen güncellemeler hayatınızı sığdırabileceğiniz kadar büyük lüks SUV’ye yeni bir görünüm ve rahatlık vermiş.

Infiniti Global Debartmanı başkan yardımcısı Christian Meunier araç ile ilgili, “Yeni INFINITI QX80 müşterilerimize her yere lüks içinde ulaşma imkanı tanımak için tasarlandı. Bu otomobil markanın büyük SUV segmentindeki yerini sağlamlaştıracak. An itibariyle lüks SUV segmenti, lüks otomobil satışlarının yarısına tekabül ediyor.”

Araçta göze çarpan ilk değişim, artık ön tarafın çoğunluğunu kaplayan ön ızgara. Ön farlar da biraz daha yükselmiş. Artık ön farlar ızgaranın üst sınırıyla aynı hizada. Ön kısımda daha aşağıya koumlandırılmış açıklıklar da “büyük olan iyidir” felsefesinden nasibini almış. Diğer bütün değişimler belli belirsiz iken, bu birkaç değişim QX80’i hormonlu, üç sıra koltuklu ve yükseltilmiş bir sedandan ziyade bir büyük SUV gibi göstermeyi başarmış. Kısacası, araçta büyük ilerlemeler var diyebiliriz.

Kaynak: Infiniti